25.04.2024

În fiecare an, pe data de 29 aprilie, este celebrată „Ziua Internațională a Dansului”, un eveniment important pentru orice iubitor al artei coregrafice.

În Târgoviște, sărbătorirea acestei zile se află la cea de-a IV-a ediție și va avea loc vineri, 26 aprilie, la ora 14:30,  în Amfiteatrul Mic „Ciprian Porumbescu”, al Liceului de Arte „Bălașa Doamna”.

La fiecare ediție, pe lângă un recital de balet sau masterclass, este aleasă o temă educativă pentru copii, din Istoria Dansului Universal.

Prima editie a fost dedicată balerinei Maya Plisetskaya, care l-a avut ca invitat special pe regizorul Suren Shahverdyan; la a doua ediție, copiilor li s-a prezentat biografia și viața coregrafei de teatru – dans contemporan, de origine germană, Pina Bauschsi, și a fost susținut și un masterclass cu coregraful și Prof. Dr. Robert Mihael Zahariuc; a treia ediție a adus în prim plan activitatea coregrafului Marius Petipa și coregrafiile acestuia. Prezentarea a fost susținută de Prof. Dr. Jaquieline Bratu, Prof. doctorand Violeta Captari și profesorul Daniela Rotari și, de asemenea, în cadrul evenimentului a avut loc și  un recital de balet suținut de elevele acestor profesori, cu variațiile din baletele create de Maestrul Marius Petipa.

            Anul acesta, doamna Daniela Rotari Pătuleanu, profesor al clasei de balet din cadrul Școlii Populare de Arte „Octav Enigărescu”, va dedica cea de-a IV-a ediție, balerinei Anna Pavlova.

După prezentarea biografiei și a activității profesionale, elevii secției de balet a Școlii Populare de Arte „Octav Enigarescu”, în colaborare cu Școala de balet  „Daniela Rotari” și în parteneriat cu elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, vor susține un recital de balet și muzică.

 

Compartimentul Comunicare al

Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa