04.10.2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a participat joi, 3 octombrie, la deschiderea celei de-a zecea ediţii a simpozionului naţional „Calitatea energiei electrice – CEE 2013”, eveniment care a reunit la Târgovişte energeticieni şi specialişti în domeniu din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Electrica SA, din universităţile de profil din ţară şi firme care activează în domeniu. Simpozionul se desfăşoară pe parcursul a două zile (3-4 octombrie) şi este organizat de SC Electrica SA, SC Electrica Distribuţie Muntenia Nord, SC Electrica Furnizare SA, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea „Valahia” din Târgovişte.

Paul Dinu, director Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) TârgovişteBine aţi venit în judeţul Dâmboviţa, un judeţ deschis tuturor investitorilor, un judeţ ancorat, în momentul de faţă, în construirea unei societăţi româneşti stabile, durabile şi integrate în principiile fundamentale europene, occidentale, un judeţ al petroliştilor în trecut, al construcţiilor de maşini astăzi (…), dar şi un judeţ al agricultorilor iscusiţi. (…) Bine aţi venit la cea de-a zecea ediţie a simpozionului Calitatea energiei electrice, ediţie consacrată impactului deosebit al informaticii de proces, al electronicii de putere care a coborât la nivelul reţelelor de medie şi joasă tensiune, care se adaugă atâtor altor provocări privind cerinţele de calitate a energiei electrice solicitate tot mai acut de receptoarele devenite şi ele inteligente, atât în procesele industriale, cât şi în casele tuturor.

Adrian Ţuţuianu, preşedinte Consiliul Judeţean DâmboviţaMai întâi de toate, vă spun bun venit în Târgovişte şi în judeţul Dâmboviţa, zonă cu bogate tradiţii istorice, inclusiv în ceea ce înseamnă producţia de energie electrică. Este onorant pentru Târgovişte şi este foarte important că un simpozion de anvergură naţională are loc aici, pentru că asta nu vine decât să ne facă mai cunoscuţi şi, în acelaşi timp, să ne valorizeze pe noi, ca unitate administrativ-teritorială şi, sigur, să valorizeze ce avem noi aici, unităţile producătoare de energie electrică, distribuitorii de energie electrică sau Universitatea „Valahia” din Târgovişte, care are o facultate de profil şi care este implicată inclusiv în cercetarea de profil. Administraţia publică judeţeană a avut bune relaţii şi am avut permanent sprijin din partea Electrica, Electrica Furnizare, alţi producători de energie sau oameni care lucrează în domeniul realizării de reţele şi lucrări specifice. Lucrul acesta mă bucură pentru că eu nu văd administraţia publică judeţeană undeva separată de mediul economic, ci foarte strâns legată de acesta.

Am să apelez la dumneavoastră pe chestiuni foarte precise. Mă gândesc că am putea fi parteneri cu societăţile comerciale din domeniu pe proiecte europene pe care să le scriem pentru 2014 – 2020. În acelaşi timp, mi-aş dori să realizez la nivel judeţean un sistem integrat al tuturor unităţilor administrativ-teritoriale care să asigure gestionarea reţelelor şi aspectelor care ţin de administraţia publică locală.

În perioada desfăşurării simpozionului este organizată şi o expoziţie de produse şi tehnologii utilizate în domeniul energiei electrice, fiind prezente la standuri mai multe firme de profil: AEM Timişoara, Eximprod Grup, Energobit Group, ARC Braşov, Electromagnetica, Ronexprim, Amiras C&L, Superlux, Romind, Nakita.