21.10.2021

Cercul Militar din municipiul Târgoviște a găzduit astăzi, 21 octombrie 2021, un simpozion dedicat Zilei Armatei Române. Organizat de Garnizoana Târgoviște și filiala Mihai Viteazul a Asociației Naționale „Cultul Eroilor”, evenimentul și-a propus să aducă un omagiu Armatei Române pentru a menține vie, în conștiința românilor, flacăra respectului și a recunoștinței față de forțele militare ale României care s-au aflat dintotdeauna la datorie, pentru a apăra patria și neamul românesc.

Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului Național al României și a continuat cu mesaje din partea autorităților locale și județene.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment, a fost lansat numărul 3 - 4 al Revistei „Eroica” - ediție dedicată Zilei Armatei Române, și a fost prezentată o serie de comunicări științifice susținute de: prof. dr. George Coandă și gl .lt. (rtr) Virgil Bălăceanu, din partea Asociației Ofițerilor în Rezervă din România.

Mesajul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost transmis de secretarul general al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu: „Venim întotdeauna cu plăcere la astfel de evenimente, mai ales că, astăzi, se lansează al treilea număr al revistei Eroica – ediție dedicată  Zilei Armatei Române. Este de datoria noastră să transmitem viitoarelor generații mărturii ale patriotismului celor care, de-a lungul istoriei noastre, și-au pus țara și neamul mai presus de viață. Îi felicităm pe toți cei care pun umărul la apariția de publicații dedicate trecutului nostru. Astfel, îi cinstim și îi onorăm pe cei care, prin jertfa lor, au contribuit la formarea naţiunii şi a statului român.

Veți avea în Consiliul Județean Dâmbovița un partener de încredere, gata să vă susțină în munca și efortul dumneavostră.

Vă mulțumim!”

În încheierea evenimentului, comandantul Garnizoanei Târgoviște, col. Cristian Biță, a înmânat plachete și diplome aniversare, moment urmat de un program artistic susținut de Grupul „Art Canto Morena”.

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița