06.10.2006

În data de 4 octombrie 2006, la Casa de Oaspeţi a Consiliului judeţean Dâmboviţa, în prezenţa preşedintelui Gheorgeh Ana, s-au acordat bunurile materiale achiziţionate din fondurile strânse de pe urma evenimentelor caritabile organizate de consiliul judeţean cu prilejul “Zilelor municipiului Târgovişte, unor familii defavorizate din judeţul Dâmboviţa.

Beneficiarii acestui sprijin material sunt 16 familii cu nivel de trai redus şi au fost selectaţi atât pe baza solicitărilor înaintate Consiliului judeţean Dâmboviţa, în cadrul programului de audienţe cu publicul. Astfel, au fost repartizate alimente în valoare de 4600 lei, 3 congelatoare, 2 aspiratoare, 13 lenjerii de pat, 8 feţe de masă, beneficiarilor asigurându-li-se transportul acestor bunuri, la domiciliu, de către consiliul judeţean.

Totodată, din totalul fondurilor acumulate au mai fost acordate premii pentru studenţi şi elevi merituoşi sau proveniţi din familii de rromi. Astfel, Florea Luiza Iulia, din Târgovişte, licenţiată a Facultăţii de Ştinţe Juridice, Sociale şi Politice de la Universitatea Valachia, a primit suma de 1500 lei, pentru susţinerea studiilor postuniversitare la Universitatea di Luxembourg. Două eleve ale Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Târgovişte – clasa de pian, Bratu Maria, din Găeşti şi Stoica Luiza Georgiana din Tîrgovişte, au fost premiate cu suma de 500 lei, fiecare, pentru rezultatele excepţionale obţinute la diverse concursuri interne şi internaţionale. În perioada următoare, 11 studenţi rromi cu o situaţie materială precară vor primi rechizite în valoare de câte 200 lei, fiecare, iar o elevă de la Şcoala nr. 5 Târgovişte, va primi 300 lei pentru manuale, rechizite şi uniformă şcolară.

Precizăm că din aceleaşi fonduri a fost repartizată suma de 4000 lei Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Târgovişte în scopul achiziţionării unui videoproiector necesar actui de învăţământ.