17.10.2022

Lansat în luna septembrie a anului trecut de către președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, proiectul „Sănătate pentru Dâmbovița” merge mai departe!

În cadrul conferinței de presă ce a fost susținută astăzi, 17 octombrie 2022, la sediul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), președintele Corneliu Ștefan a anunțat faptul că încă 10 medici s-au alăturat echipei SJUT, respectiv 9 medici specialiști și un medic rezident anul V: „Mă bucur că putem să anunțăm astăzi venirea altor 10 specialiști la Spitalul Județean de Urgență din municipiul Târgoviște. Dintre aceștia, 4 sunt dâmbovițeni, 5 din București și unul, din Buzău. Media lor de vârstă este de 32 de ani. În ultimii doi ani, s-au făcut 39 angajări la Spitalul Județean de Urgență: 1 farmacist, 1 biolog, 1 medic primar, 31 medici specialiști, 5 medici rezidenți anul V. Acest lucru spune foarte multe despre Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, dar și despre condițiile pe care județul nostru le oferă celor care aleg să muncească aici. Ne aflăm astăzi, aici, pentru că sistemul sanitar trebuie susținut. Și eu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, și dumneavoastră, care reprezentați sistemul de sănătate, vrem să fim alături de dâmbovițeni, alături de toți cei care au nevoie de noi”.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, președintele Corneliu Ștefan a prezentat stadiul celor trei proiecte importante pe care Consiliul Județean Dâmbovița le derulează la secția Cardiologie a SJUT, Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și Unitatea de Primiri Urgențe.

În cadrul proiectului în valoare de 6.470.189,66 lei, prin contractul de lucrări care prevede extinderea Secției Cardiologie, până în prezent s-au realizat următoarele: construirea unei unități de angiografie, intervenții asupra clădirii existente (desfacerea pereților nestructurali), realizarea unei legături funcționale și structurale între clădirea existentă și corpul propus, sistematizarea pe verticală a zonei delimitate prin proiect, precum și relocarea rețelelor de utilități din amplasament.

Președintele Corneliu Ștefan: „Lucrările pentru extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște sunt, în realitate, mult mai avansate decât graficul prognozat la începutul proiectului. Valoarea totală a acestui proiect, finanțat prin Programul Operațional Regional, este de aproximativ 17.000.000 de lei. Toate cabinetele, sălile de tratament, laboratoarele și saloanele vor avea dotări de ultimă oră. Acestea vor face obiectul unei investiții separate, de aproximativ 2,6 milioane de lei, care se va realiza până la finalizarea construcției. Noua construcție va avea demisol, parter și trei etaje. Suprafața construită desfășurată este de 2.368 mp, iar amprenta la sol este de 512 mp. Termen - finalul anului 2023.

În ceea ce privește UPU, și aici lucrările sunt în desfășurare. Valoarea totală a proiectului este de peste 8 milioane de lei. Din această sumă, peste 5 milioane de lei vor merge către finanțarea lucrărilor de construcție, iar pentru dotarea Unităţii de Primiri Urgențe sunt alocați aproximativ 1.600.000 de lei.

Foarte important de precizat aici este faptul că urgențele vitale vor fi separate de urgențele nonvitale. În acest fel, se diminuează timpii de așteptare pentru cei care au nevoie de servicii de urgență. Termen - finalul anului 2023.

În iulie, am semnat contractul pentru execuția lucrărilor de extindere a secției de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Investiția se ridică la aproximativ 6.500.000 de lei și este finanțată, în totalitate, din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Pentru dotarea acestei moderne secții, vom achiziționa și un angiograf. Odată pus în funcțiune aparatul angiograf, pacienții nu vor mai fi transferați cu ambulanța sau elicopterul către spitalele din București. În acest fel, intervențiile se vor face mult mai rapid aici, la Târgoviște.”

O altă veste bună pe care președintele Corneliu Ștefan a dat-o este aceea că, săptămâna trecută, au fost depuse prin PNRR două proiecte de reabilitare, modernizare și eficientizare energetică a clădirilor „Pavilion Administrativ” și „Clădire Secție Tratamente Recuperatorii” din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște” și o solicitare de finanțare a unei stații de reîncărcare rapidă a autovehiculelor electrice cu câte două puncte de încărcare. Valoarea totală a celor două proiecte este de aproximativ 8.900.000 de lei.

Referitor la proiectul de consolidare a capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, proiect cu o valoare de peste 42.000.000 de lei, Corneliu Ștefan a anunțat că au fost semnate contracte de achiziții de aproximativ 8.600.000 de lei: „Au sosit deja 30 de paturi ATI, 3 tărgi hidraulice, 10 ventilatoare mecanice și mai urmează: 2 stații de monitorizare a pacienților, 2 defibrilatoare, 15 electrocardiografe, 10 injectomate, 1 ecograf 4D, 4 ecografe portabile, 30 monitoare funcții vitale. Mai sunt în licitație deschisă 3 loturi pentru echipamente medicale, necesare pentru terapie intensivă, neonatologie și echipamente de laborator.”

 Alături de președintele Corneliu Ștefan, la conferința de presă au participat vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, și managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Claudiu Dumitrescu.

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe, 
Consiliul Județean Dâmbovița