13.10.2022

În satul Dobra din comuna cu același nume, o bază sportivă multifuncțională a fost dată astăzi, 13 octombrie 2022, în folosință și îi așteaptă pe membrii comunității care îndrăgesc mișcarea în aer liber să practice, în condiții moderne, diferite activități sportive.

Baza sportivă a fost inaugurată de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, inițiatorul Programului Județean de Dezvoltare Locală, program de finanțare care a făcut posibilă realizarea acestei investiții.

Președintele Corneliu Ștefan a felicitat administrația locală din comuna Dobra pentru finalizarea acestui proiect și le-a adresat tuturor celor prezenți îndemnul de a fi activi şi de a face sport, cu atât mai mult cu cât caracteristicile noii baze sportive permit practicarea unui sport de calitate.

Amenajată de la zero, lucrările de construcție ale noii baze sportive au fost derulate prin Subprogramul „Construcția / amenjarea / reabilitarea / modernizarea / dotarea bazelor sportive, a terenurilor de sport și a sălilor de sport”. Investiția are valoarea de 365.754,66 de lei, iar, din această sumă, 158.455,13 lei reprezintă valoarea finanțării acordate de Consiliul Județean Dâmbovița și 207.299,53 lei - contribuția financiară a Consiliului Local Dobra.

Amenajarea, care poate găzdui activități și întreceri sportive în bune condiții, a fost proiectată astfel încât cei ce se vor afla pe terenul competițional să aibă șansa de a-și dezvolta abilităţile fizice și de a-și îmbunătăți starea de sănătate.

În lungime de 44 m și lățime de 26 m, terenul este acoperit cu gazon sintetic, pe planșeu de beton armat, și împrejmuit de un gard de protecție înalt de 6 m. Terenul are și o zonă de protecție perimetrală, de 2 m, și se bucură de dotări precum: bănci pentru rezerve, fileu de tenis și volei, panou de baschet și porți de handbal.

La inaugurare, președintele Corneliu Ștefan le-a mulțumit reprezentanților autorităților locale pentru eforturile depuse pentru finalizarea obiectivului asumat prin proiect și a evidențiat că Programul Județean de Dezvoltare Locală este o bună opțiune pentru ca proiecte cu impact local să prindă viață: „Mă bucur că a fost finalizat un nou proiect, finanțat în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală, program unic în țara noastră, pe care l-am lansat în anul 2020. PJDL prevede susținerea de către administrația județeană a jumătate din valoarea unui proiect al cărui beneficiar este administrația locală. În repetate rânduri, le-am promis dâmbovițenilor că voi face orice efort necesar pentru ca județul nostru să se dezvolte ca structură unitară. PJDL este un program care își propune susținerea inițiativelor de dezvoltare locală în cadrul unui parteneriat real între Consiliul Județean Dâmbovița și unitățile administrativ-teritoriale. Felicitări domnului primar și tuturor celor au contribuit la realizarea cu succes a acestei investiții! Sper că existența acestei baze sportive îi va încuraja pe mulți membri ai comunității locale să practice activități sportive, ceea ce înseamnă relaxare, dar și sănătate!”

La inaugurare, au fost prezenți și vicepreședintele Luciana Cristea, administratorul public, Cristian Avanu, deputații Carmen Holban și Ionuț Vulpescu, reprezentanții autorităților locale din comuna Dobra, copii și tineri din localitate, dar și părinții acestora.

De asemenea, autoritățile au finalizat un alt proiect menit să îmbunătățească nivelul de trai al locuitorilor comunei Dobra. Este vorba de un un drum cu lungimea de 2,3 km, care a fost modernizat în cadrul  proiectului „Modernizare de drumuri locale în satele Dobra și Mărcești, comuna Dobra”, derulat în asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, în valoare de1.274.904,36 lei, din care contribuția CJD a fost de 637.452,18 lei.

Compartimentul Imagine, Relații Externe - Consiliul Județean Dâmbovița