23.03.2022

          Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, alături de vicepreședintele Luciana Cristea, a primit astăzi, 23 martie 2022, vizita reprezentanților Asociației HORECA Dâmbovița, entitate ce reunește cei mai importanți actori din domeniul ospitalității.

          Cu acest prilej, au fost abordate o serie de subiecte privind promovarea și dezvoltarea turismului județean, promovarea brand-ului „Dâmbovița Turistică”, dar și sprijinirea mediului de afaceri din acest domeniu, cu atât mai mult cu cât, în ultima perioadă, acest sector a fost grav afectat din cauza pandemiei.

          Din partea Asociației HORECA Dâmbovița, a fost prezent președintele Valentin Lixăndroiu, vicepreședintele, Bogdan Hîncu, secretarul, Oana Voicu și reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița: Valentin Calcan – presedinte, Bogdan Berențan și Ștefania Stroică.

          În contextul acestei întâlniri, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, i-a asigurat pe cei prezenți că administrația județeană a fost și va continua să fie un partener de încredere pentru mediul de afaceri dâmbovițean și a adus în atenție o serie de proiecte pe care Consiliul Județean Dâmbovița le are în derulare și care vizează dezvoltarea turismului și  activitățile conexe acestui sector.

          Dintre aceste proiecte, președintele Corneliu Ștefan a amintit: realizarea unei telegondole urbane pe traseul Curtea Domnească - Mănăstirea Dealu, proiect menit să contribuie la creșterea atractivității municipiului Târgoviște (pentru care, în prezent, se așteaptă PUZ-urile de la Târgoviște, Aninoasa și Răzvad), reabilitarea Fostei Școli de Cavalerie, dezvoltarea infrastructurii de turism în zona Peștera - Padina, dezvoltarea infrastructurii de turism prin reabilitarea taberei Căprioara din comuna Moroeni. Nu în ultimul rând, președintele Corneliu Ștefan a adus în atenție proiectul de reabilitare și protejare a monumentelor istorice din incinta Curții Domnești (Turnul Chindiei, Biserica Domnească, Biserica Sfânta Vineri și Biserica Paraclis).

          Corneliu Ștefan, președintele CJD: „Vreau să vă asigur că dialogul pe care l-am avut astăzi cu dumneavoastră este unul care, cât de curând, își va arăta roadele atât în ceea ce privește proiectele demarate de Consiliul Județean Dâmbovița, cât și în cele al căror rezultat se va reflecta în intensificarea activității industriei HORECA. Așa cum am afirmat în mai multe rânduri, sunt alături de orice inițiativă venită din partea mediului de afaceri. Consider că numai printr-un parteneriat onest și bine fundamentat vom reuși să aducem județul Dâmbovița acolo unde merită pe harta celor mai frumoase destinații turistice din România și nu numai.”

 

                                                                                        Compartimentul Imagine, Relații Externe,

Consiliul Județean Dâmbovița