01.05.2014

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și vicepreședintele CJD, Ioan Marinescu au participat vineri, 30 aprilie la deschiderea oficială a expoziţiei de caricatură a graficianului Marian Avramescu, intitulată “POEZIE ŞI GRAFICĂ ÎN CETATEA DE SCAUN  A TÂRGOVIŞTEI” .

Evenimentul a avut loc la Muzeul de Istorie din Târgoviște, iar expoziţia cuprinde 113 lucrări, fiind structurată pe capitole: Laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură, oameni politici din ţară şi străinătate, dar şi oameni de cultură. Printre acestea se regăsesc şi cele ale unor politicieni dâmboviţeni.

Vernisajul a avut loc în prezenţa  reprezentanţilor  autorităţilor locale, profesori, elevi şi public vizitator, eveniment la care a ținut să fie prezent și fratele renumitului artist grafician, poetul Lucian Avramescu.

Dintre personalităţile cunoscute pe plan internaţional, care l-au inspirat pe graficianul Marian Avramescu, amintim: preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, politicianul englez Winston Churchill, preşedintele sud-african, Nelson Mandela.

Poetul Lucian Avramescu a lansat cu acest prilej la Târgoviște, alături de fratele său Marian Avramescu albumul de grafică intitulat ”Cum mă vezi și cum te văd”, precum și volumul de versuri intitulat ”Bună seara iubito”.

Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița:

E o mare bucurie pentru mine să avem astăzi la Târgoviște doi oameni care îmi sunt dragi. Este inițiativa lor susținută de domnul Ioan Marinescu. Este o expoziție care îi va încânta pe târgovișteni, pe dâmbovițeni”.