30.08.2006

CONSILIUL JUDEŢEAN DÂMBOVIŢA

28.08.2006

COMUNICAT DE PRESĂ

 

    Preşedintele Consiliului judeţean Dâmboviţa, domnul Gheorghe Ana, a participat astăzi, 28 august a.c., la inaugurarea punţii pietonale peste râul Ialomiţa, în comuna Cojasca, obiectiv distrus integral de viiturile cauzate de precipitaţiile abundente din urmă cu câţiva ani.

    Noul obiectiv reprezintă o investiţie comună a Consiliului judeţean Dâmboviţa şi Consiliul local Cojasca, ca urmare unei asocieri în parteneriat realizată în 2003, anul în care au demarat lucrările de execuţie. Valoarea investiţiei, asigurată în cea mai mare parte din fonduri ale consiliului judeţean, s-a ridicat la cca. 4,7 miliarde lei vechi, în condiţiile în care investiţia a fost reproiectată pentru o lungime mai mare din cauza ruperii malurilor râului Ialomiţa o dată cu viiturile produse în 2005. Puntea pietonală este realizată dintr-o structură metalică, are o lungime de 109 ml iar lăţimea de 1,4 ml(metri liniari).

    Prin refacerea, dintr-o structură durabilă, a punţii pietonale s-a rezolvat o problemă deosebită pentru locuitorii comunei Cojasca, care pentru a ajunge în zona proprietăţilor lor agricole erau nevoiţi fie să traverseze râul, fie să facă un ocol de peste 20 de km, prin altă localitate, când nivelul apei era crescut şi nu permitea traversarea.

    Lucrările de execuţie au fost realizate de către societatea CONFORT SRL Târgovişte, după un proiect elaborat de firma BETARMEX SRL Bucureşti.

                                                                       

Purtător de cuvânt,
    Alexandra Panţu