12.05.2021

          Dezvoltarea economică a județului Dâmbovița, prin susținerea și promovarea actualelor parcuri industriale și înființarea de noi astfel de zone economice, este una dintre cele mai importante direcții de acțiune asumate de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

          Astăzi, 12 mai 2021, președintele Corneliu Ștefan a lansat o campanie de promovare a parcurilor industriale din județ, startul fiind dat printr-o vizită la Parcul Industrial Priboiu, al cărui acționar principal este Consiliul Județean Dâmbovița.

          Realizat în cadrul unui proiect finanțat în cadrul Programului PHARE CES 2004 - 2006 Dezvoltarea Infrastructurii Regionale, parcul, cu suprafața de 32 ha, a revigorat vechea zonă industrială din zona de nord a județului, astfel încât ea să redevină un punct de interes pentru investitori.

          Anul trecut, în parcul Priboiu s-au construit două hale industriale pe structură metalică, investiție prin care se dorește creșterea atractivității acestui perimetru economic pentru investitorii români și străini, prin crearea unei infrastructuri la standarde europene, care să favorizeze dezvoltarea unui mediu de afaceri sustenabil la nivel regional.

          În cadrul unei conferințe de presă susținute la fața locului, președintele Corneliu Ștefan a prezentat atât avantajele pe care SC Parc Industrial Priboiu SA le oferă pentru derularea de activități economice, cât și proiectele pe care le are în vedere: „Astăzi, demarăm o campanie de promovare a parcurilor industriale din judeţul nostru. Dâmboviţa are nevoie de investiţii. Nu întâmplător am decis să începem cu Parcul Industrial Priboiu, unde Consiliul Judeţean este acţionar unic. Avem aici 9 clădiri (hale, magazii, depozite şi birouri) care deservesc 10 societăţi comerciale, 3 dintre acestea fiind firme cu capital străin.

          Mă bucur să vă spun că, la acest moment, gradul de ocupare al parcului de este de 87%, iar numărul angajaţilor firmelor care activează aici se ridică la peste 300. În ultimul an, Consiliul Județean Dâmbovița a realizat două hale noi, pe care le vom vedea când vom vizita parcul. O hală a fost deja recepționată, a doua hală urmează să fie recepționată în curând; vom asigura încă 2 hale noi pentru investitori. Vizavi de Parcul Industrial Priboiu, avem o suprafață de aproximativ 6 hectare, aparținând parcului. După cum am mai spus, în această zonă, dorim să dezvoltăm un parc industrial cu specific IT. Este un proiect pe care actuala conducere a Consiliului Județean Dâmbovița și l-a asumat, împreună cu conducerea parcului industrial și, nu în ultimul rând, împreună cu colegii din aparatul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița. În perioada următoare, vom identifica o suprafață de teren și voi veni, în plenul consiliului județean, cu un proiect de hotărâre pentru a o aduce în proprietatea Parcului Industrial Priboiu, cu scopul de a dezvolta un parc IT, într-un alt loc față de acesta, în care ne aflăm astăzi. Asigur conducerea parcului industrial, dar și pe investitorii din județul nostru și nu numai pe ei, că suntem deschiși pentru realizarea de noi colaborări, avem suprafețe de teren care dorim să fie ocupate de firme. Așa cum am demonstrat în ultimii ani și aici, la Priboiu, dar și la Parcul Industrial Moreni, vom fi alături de toți investitorii care vor vrea să vină în aceste parcuri industriale și, nu în ultimul rând, vom fi alături de firmele noi, de tip start up, pe care le așteptăm în parcurile industriale din subordinea Consiliului Județean Dâmbovița. Al doilea aspect - pe care dorim să îl reluăm - este acela al colaborării dintre Parcul Industrial Priboiu, în speță, Consiliul Județean Dâmbovița, și Universitatea Valahia din Târgoviște, pentru a reda parcului dimensiunea de cercertare-inovare. Vom relua aceste discuții. Ținând cont de cele două mandate de rector al Universității Valahia, pe care actualul director al parcului, domnul Oros, le-a avut, sunt convins că vom avea o colaborare foarte bună și, nu în ultimul rând, vom duce la bun sfârșit proiectele de cercetare-inovare, pe care le-am gândit împreună.” 

La eveniment, au fost prezenți și: Luciana Cristea, vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Cristian Avanu, administrator public, și primarii comunelor Brănești, Daniel Neamțu, și Vulcana-Pandele, Radu Vasile.

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița