19.10.2022

Locuitorii comunei Vișina beneficiază, de astăzi, de un teren de sport multifuncțional - investiție ce vine în sprijinul celor interesați de o dezvoltare fizică armonioasă, de menținerea stării de sănătate la cote optime și, în plus, de cultivarea spiritului de echipă și a celui de competiție.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, administratorul public Cristian Avanu și deputatul Carmen Holban s-au alăturat autorităților locale din comuna Vișina și localnicilor prezenți la inaugurarea bazei sportive.

Președintele Corneliu Ștefan i-a îndemnat pe tinerii din comună să practice sport, activitate ale cărei beneficii pe termen mediu și lung sunt însemnate, și a evidențiat contribuția Programului Județean de Dezvoltare Locală (PJDL) la susținerea investițiilor la nivel local și dezvoltarea sincronizată a localităților dâmbovițene.

Noua bază de sport de la Vișina este o investiție în valoare de 492.813,22 lei, din care suma de 166.632,13 lei este finanțarea alocată de Consiliul Județean Dâmbovița pentru realizarea acestui proiect în cadrul PJDL - Subprogramul „Construcția / amenajarea / reabilitarea / modernizarea / dotarea bazelor sportive, a terenurilor de sport și a sălilor de sport”. Construcția terenului de sport a fost realizată în vara anului în curs.

Corneliu Ștefan: „Este un eveniment deosebit pentru comuna Vișina și pentru județul Dâmbovița. Astăzi inaugurăm un obiectiv, pentru a cărui realizare comuna Vișina s-a asociat cu Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală. Vedem cum toate proiectele pe care le-am gândit împreună cu toți primarii din județul nostru încep să dea roade. Aceste obiective importante pentru dezvoltarea comunităților locale sunt binevenite pentru noi toți. Vă felicit, domnule primar, pentru ceea ce ați gândit pentru localitatea Vișina pentru prezent, dar și pentru viitor, și vreau să vă asigur de întreg sprijinul nostru pentru tot ceea ce avem de făcut, împreună, pentru localitatea Vișina, dar și pentru județul Dâmbovița!”

Și comuna Valea Mare se mândrește, de astăzi, cu un sediu nou al primăriei, construit printr-un proiect în valoare de 2.644.119,60 lei, demarat în anul 2020 și care a beneficiat de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

Noua construcție este compusă din parter și etaj, cu o suprafață utilă totală de 696 mp, în care funcțiunile ce alcătuiesc activitatea administrației publice locale din comuna Valea Mare se vor putea realiza în condiții moderne. În jurul clădirii, a fost realizat un trotuar de protecție, din dale de beton.

Prezent la inaugurare, președintele Corneliu Ștefan a spus: „Este un moment deosebit pentru toți cei prezenți - inaugurarea unui sediu nou, modern, de primărie. Vreau să îl felicit pe domnul primar atât pentru râvna în realizarea acestui obiectiv, cât și pentru felul în care a gândit dezvoltarea comunei Valea Mare: felicitări, domnule primar și domnilor consilieri locali, felicitări aparatului propriu din primăria dumneavoastră! Vă asigur de sprijinul nostru pentru toate obiectivele pe care le avem de realizat în continuare!”

Compartimentul Imagine, Relații Externe - Consiliul Județean Dâmbovița