02.08.2006

Stimaţi participanţi,
Doamnelor şi domnilor,

 

Ne aflăm astăzi, aici, pentru a marca două realizări importante ale administraţiilor judeţelor Dâmboviţa şi Prahova. Este vorba, pe de o parte, de inaugurarea podului judeţean peste râul Cricovul Dulce ce leagă comuna dâmboviţeană Corneşti de comuna prahoveană Şirna.

 

Noul pod reprezintă o investiţie comună, rezultată printr-o asociere în parteneriat a Consiliilor judeţene Dâmboviţa şi Prahova, realizată în 2004, anul demarării lucrărilor de execuţie. Valoarea investiţiei s-a ridicat la peste 30,5 miliarde lei vechi, în care au fost cuprinse şi unele lucrări suplimentare dar necesare : este vorba de prag de fund şi un drum de acces la rampa malului drept aferent comunei Corneşti. 

Prin acest obiectiv, am dorit să rezolvăm o problemă destul de stringentă pentru locuitorii celor două comune învecinate, care până astăzi erau nevoiţi să traverseze râul peste o punte improvizată din tuburi, pe cât de neeficientă pe atât de periculoasă. Mai mult, trebuie spus că podul pe care îl inaugurăm astăzi constituie punctul de legătură între DN 1 A şi DN 1 şi viitoarea autostradă ce va lega Bucureştiul de nordul ţării.

O altă mare realizare, aşa cum spuneam la început, este că o dată cu acest obiectiv, am deschis calea unei colaborări strânse între administraţiile noastre judeţene, din Dâmboviţa şi Prahova, în interesul tuturor, respectiv al cetăţenilor celor două judeţe. Această colaborare este animată deci de interesul comun, acela de a rezolva problemele legate de infrastructura comună.

Profit de aceast prilej pentru a vă aduce la cunoştinţă că următorul obiectiv comun este modernizarea chiar a acestui drum judeţean. Sperăm că este o veste bună, în primu rând pentru dumneavoastră, locuitorii din Corneşti şi Şirna dar şi pentru edilii acestor comune pe care probabil i-aţi asaltat cu plângeri şi sesizări.

Nu în ultimul rând, ţin să le mulţumesc tuturor celor care au colaborat la realizarea efectivă a acestui pod judeţean, respectiv la societatea EUROMETUDES SA Bucureşti- proiectantul şi la societatea CONFERIC SRL Buzău- constructorul lucrării.

 

În încheiere, vă adresez tuturor, mult succes şi multe împliniri.

PREŞEDINTE,
Ing. Gheorghe ANA