29.08.2021

Devotamentul și curajul pompierilor dâmbovițeni care s-au luptat cu flăcările din insula Evia au fost astăzi recunoscute de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, în cadrul unui moment festiv, ce a fost organizat în plenul ședinței ordinare de consiliu județean.

În semn de prețuire, președintele Corneliu Ștefan le-a oferit celor 12 pompieri dâmbovițeni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmbovița plachete de recunoștință și, în numele comunității dâmbovițene, le-a transmis mulțumiri pentru eforturile pe care le-au făcut în vederea limitării incendiilor de pădure de pe teritoriul elen.

Corneliu Ștefan: „Este un moment deosebit pentru noi, cei din plenul Consiliului Județean Dâmbovița. Vreau să le mulțumesc celor 12 pompieri dâmbovițeni care ne-au reprezentat cu cinste în afara României - oameni care și-au asumat misiunea pentru care au plecat. Ne-ați făcut mândri pentru misiunea pe care ați îndeplinit-o în Grecia. Vă mulțumesc în numele Consiliului Județean Dâmbovița pentru tot ceea ce ați făcut! V-am invitat la ședința de consiliu județean pentru a vă mulțumi în plenul acesteia. De aceea, vreau să vă oferim o plachetă în semn de recunoștință pentru tot ceea ce ați făcut pentru județul Dâmbovița și pentru țară”.

Cei 12 pompieri dâmbovițeni care au participat la misiunea de stingere a incendiilor de pădure în insula Evia din Grecia sunt: plutonier adjutant-șef Crăsneanu Marian - DP Târgoviște, plutonier adjutant-șef Măruță Alexandru Ionuț - DP Târgoviște, plutonier adjutant Cornea Constantin Stelian - DP Târgoviște, plutonier adjutant-șef Talaz Cosmin Iulian - DP Târgoviște, plutonier adjutant Stănilă Marian - DP Titu, plutonier major Stănescu Daniel Laurențiu - DP Titu, plutonier adjutant șef Radu Laurențiu - DP Găești, plutonier adjutant Ioniță Marian - DP Găești, plutonier adjutant-șef Radu Andrei Bogdan - DP Moreni, plutonier major Pirneci Cosmin Robertino - DP Moreni, plutonier adjutant-șef Sanda Ion Cătălin - DP Pucioasa și plutonier adjutant șef Neagu Mădălin - DP Pucioasa.

România a trimis în Grecia 142 de pompieri, autospeciale pentru stingerea incendiilor de pădure şi echipamente şi mijloace de sprijin logistic.

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița