20.08.2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a efectuat sâmbătă, 17 august, o vizită de lucru în mai multe puncte din judeţ, însoţit de parlamentarii Ionuţ Săvoiu şi Georgică Dumitru, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul CJD, Vasile Dinu, şi directorul SC Lucrări Drumuri şi Poduri, Alin Manole.

Prima oprire a fost la Răcari - inaugurarea obiectivului „Modernizare DC 43A Răcari – Ghimpaţi – Butimanu”. Este vorba de o investiţie finanţată prin HG nr. 577/1996, respectiv OUG nr. 28/2013, cu o valoare totală a contractului de execuţie de 8.725.290 lei. În cadrul proiectului a fost asfaltat pe două straturi un drum de 11 km lungime cu o lăţime de 6 m şi acostamente de 2 X 0,50 m.

De la Răcari, preşedintele CJD a mers la Sălcioara, unde se execută lucrări de asfaltare pe un tronson de 2,8 km din DJ 722. Obiectivul este realizat de către societatea Consiliului Judeţean, SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA.

Adrian Ţuţuianu, preşedinte CJD: La Sălcioara asfaltările se fac şi sâmbăta. (…) Anul acesta vom turna primul strat, iar anul viitor cel de-al doilea strat. Aşa cum îmi solicita un cetăţean, vom face legătura cu un drum judeţean important. Dificultatea, la Sălcioara, constă în reţeaua foarte mare de drumuri comunale – sunt peste 70 de km - este imposibil să le rezolvi pe măsura solicitării cetăţenilor. Sunt sate mici, împrăştiate şi nevoi foarte mari.

Valentin Pîrvu, primar Sălcioara: Vreau să mulţumesc conducerii CJD pentru faptul că, după atâţia ani, reuşim să lucrăm pe acest drum judeţean – 722. La Sălcioara reţeaua de drumuri este foarte mare – nu este singurul proiect. Avem şi alte proiecte, prin intermediul GAL, unde avem un proiect pentru modernizarea a aproximativ 2 kilometri. Estimez ca, până la finele anului, în Sălcioara, să reuşim să asfaltăm aproximativ cinci kilometri de drumuri. Este un lucru îmbucurător pentru noi, administraţie, dar şi pentru cetăţenii care îşi pierduseră încrederea. Sunt multe alte proiecte – mă refer aici la şcoli, grădiniţe. Sperăm ca, împreună cu conducerea CJD să punem în practică tot ceea ce ne-am propus şi să vedem rezultatele spre sfârşitul mandatului.

Ultima oprire a fost la Lunguleţu, unde a fost inaugurat obiectivul „Modernizare DC 55 – DN 7 (Oreasca) – DJ 711A Serdanu”. Este vorba de reabilitarea unui tronson de 2,1 km în cadrul unei asocieri Consiliul Judeţean Dâmboviţa (50%) – Consiliul Local Lunguleţu (50%).

Adrian Ţuţuianu: Aici finalizăm o investiţie extrem de importantă pentru satul Serdanu. Tot timpul au existat nemulţumiri pentru că starea drumurilor era proastă. Înseamnă 2,1 km de drum, asociere CJD-CL. Costurile sunt de circa 8 miliarde de lei vechi. Am început lucrările anul trecut, am turnat primul strat. Anul acesta a fost turnat stratul doi. (…) Separat de aceşti doi kilometri, pe OG 28/2013, a mai fost realizat 1,5 km de drum judeţean. Intenţia noastră este să continuăm lucrarea până la intersecţia cu DN, iar dincolo de drumul naţional lucrarea este deja începută – 7 km, Pitaru-Potlogi. (…) Anul viitor intenţionăm aici, în zonă, să realizăm drumul judeţean de la Lunguleţu la Ghergani. Este foarte circulat, foarte solicitat de agricultori. L-am pietruit anul trecut şi l-am întreţinut anul acesta, iar anul viitor îl vom asfalta, pentru că el răspunde nevoilor celor din Răcari, Lunguleţu, Potlogi. Se scurtează foarte mult distanţele.

Ion Vlad, primar Lunguleţu: Orice drum asfaltat aduce numai avantaje. Acest drum arăta foarte rău. Oamenilor nu le venea să creadă când le-am spus că o să-l asfaltăm. Acum sunt foarte mulţumiţi. Nu mai este praf, se circulă mai repede. Se scurtează drumul spre DN7.

Ionuţ Săvoiu, deputat: Uneori tindem să ne uităm foarte mult la eficienţă – trebuie să ne mai uităm şi la beneficiile sociale. Sunt oameni amărâţi, care vor şi ei să ajungă mai repede la reţeaua de drumuri judeţene şi naţionale. Sunt foarte impresionat că am întâlnit oameni care ne-au zis că ne ţinem de cuvânt – este un semnal bun pe care l-am primit, atât la Sălcioara, cât şi aici, la Lunguleţu.

Georgică Dumitru, deputat: Terminarea acestui drum aduce numai beneficii pentru cei care locuiesc în zonă. Prezenţa noastră aici, alături de preşedintele CJD, nu face decât să întărească ceea ce s-a spus mai devreme – că sprijinim administraţiile locale şi, în măsura puterii financiare pe care o are, CJD caută să rezolve problemele localităţilor.