03.06.2022

        Cea de-a treia zi a manifestărilor pe care Consiliul Județean Dâmbovița le-a organizat cu prilejul Zilelor Județului Dâmbovița a avut un program bogat în acțiuni cu specific cultural, sportiv și de promovare a spiritului antreprenorial.

        Ziua aniversară a debutat cu lansarea „Enciclopediei Etnografice a județului Dâmbovița”, lucrare în ale cărei pagini cititorii interesați pot găsi informații interesante despre caracteristicile satului dâmbovițean și despre tradițiile comunelor din județ. Evenimentul a avut loc sub patronajul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița. Lansarea de carte a fost urmată de „Întâlnirea cu scriitori dâmbovițeni”, organizată de Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” din Târgoviște, în cadrul căreia s-au citit mai multe pagini din creația scriitorilor dâmbovițeni Carmen Duvalma, Constanța Popescu, Vasile Dojană, Emil Stănescu, Florea Turiac, Ion Iancu-Vale, George Piteș, Vali Nițu și Constantin Voicu, într-un veritabil maraton al lecturilor publice.

Tot de astăzi, Casa Memorială I. L. Caragiale și-a redeschis porțile în așteptarea vizitatorilor. Cei care vor trece pragul muzeului se vor bucura de noile amenajări din cadrul expoziției permanente, inclusiv de reconstituiri ale schițelor și nuvelelor lui I. L. Caragiale, dar și de o colecţie impresionantă de scrisori, fotografii, telegrame, afişe ale comediilor sale jucate în premieră, cărţi în ediţii princeps, lucrări rare, ce au aparținut marelui dramaturg român. În întreaga sa operă, I. L. Caragiale a reuşit să contureze un univers comic şi altul tragic, un merit însemnat al său fiind acela că a ştiut să surprindă, cu umor, realitatea complexă a timpului şi să zugrăvească în paginile lucrărilor sale spectacolul tipologiei umane. Spațiul muzeal a fost redeschis în prezența conducerii Consiliului Județean Dâmbovița.

        A treia zi din suita Zilelor Județului Dâmbovița a venit și cu o manifestare sportivă - meciul de deschidere al Turneului de Baschet 3x3, ce a avut loc chiar în Piața Tricolorului din municipiul Târgoviște.

        Tot astăzi, Curtea Domnească din Târgoviște a fost locul de desfășurare a patru evenimente de interes public, cu specific economic și artistic.

        Cetățenii s-au întâlnit cu reprezentanții mediului antreprenorial în cadrul Forumului de afaceri „Investește în Dâmbovița”, întâlnire care le-a oferit celor interesați o mai bună cunoaștere a oportunităților de afaceri și avantajelor economice pe care le prezintă județul nostru. Forumul de afaceri s-a sincronizat cu deschiderea Târgului de Business „Antreprenor în Dâmbovița”.

        Tot la Curtea Domnească, meșterii populari au ocazia, în aceste zile, să promoveze produsele pe care le realizează cu multa trudă și deosebit talent, în cadrul „Târgului Meșterilor Populari”, a cărui deschidere a fost inclusă în programul de astăzi al Zilelor Județului.

        Și, pentru că sărbătoarea Zilele Județului Dâmbovița urmărește promovarea potențialului cultural, economic și sportiv al dâmbovițenilor, incinta Curții Domnești a fost gazda unui spectacol susținut de îndrăgiții artiști ai Orchestrei Populare Chindia, Gabriel Dumitru și invitații săi.

        Președintele Corneliu Ștefan: „Astăzi participăm la un eveniment deosebit, așa cum sunt și Zilele Județului Dâmbovița, organizate pentru prima dată în istoria județului, și anume prima ediție a Târgului HORECA, eveniment de marcă pentru antreprenorii din domeniul turismului. Sunt multe locuri, multe atracții, iar efortul trebuie să fie comun - al nostru, al tuturor - pentru a promova tot ce avem mai frumos în Dâmbovița. Ediția a II-a, de anul viitor, va fi mult mai mare, vor veni mai mulți operatori; cred că este foarte bine că am început Târgul HORECA odată cu Zilele Județului. În paralel, avem Târgul Meșteșugarilor; la Curtea Domnească sunt artiști nu numai din Dâmbovița, ci și din București și Târgu Mureș, care au venit pentru a-și promova produsele. Le mulțumesc tuturor celor din domeniul HORECA pentru implicare și îmi doresc un parteneriat între Consiliul Județean Dâmbovița, Asociația HORECA, Camera de Comerț și Industrie Dâmbovița, mediul antreprenorial, care să funcționeze cu rezultate cât mai bune. Anul viitor vom avea un târg mai mare decât cel din acest an!”

        Manifestările de la Curtea Domnească din Târgoviște s-au bucurat și de prezența mai multor oaspeți din două raioane din Republica Moldova, unități administrativ-teritoriale cu care Județul Dâmbovița a stabilit, în urmă cu mai mulți ani, relații de înfrățire: Vladimir Baligari, vicepreședinte al Raionului Ștefan Vodă, Aliona Muntean, șeful Direcției Administrative a Consiliului Raional Ștefan Vodă, iar din partea Raionului Ialoveni - Victoria Marian Bogos, vicepreședinte, Ion Scutaru, șeful Direcției Generale pentru Educație, și Eleonora Bălan, șef serviciu Resurse Umane.

                                                                     Compartimentul Imagine, Relații Externe,

Consiliul Județean Dâmbovița