22.05.2013

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a participat marți, 21.05.2013, de Ziua Oraşului Titu, la inaugurarea oficială a Centrului Multifuncțional, obiectiv așteptat de cei aproximativ 80.000 de locuitori din zona de sud a județului rămași fără asistență medicală de specialitate după ce Spitalul din Titu a fost închis în anul 2011.

La eveniment au participat prefectul județului – Victor Sanda, primarul orașului Titu – Traian Niculae, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște – Radu Petrescu, directorul DSP Dâmbovița – Sorin Stoica, parlamentari dâmbovițeni, consilieri județeni și locali, primari, locuitori din Titu și din localitățile învecinate.

Traian Niculae, primarul orașului TituEste o promisiune de-a mea şi a domnului preşedinte al CJD, făcută în campanie şi astăzi, de Sfânta Sărbătoare Constantin şi Elena, ne-a ajutat Dumnezeu să o îndeplinim. Mulţumim pentru sprijin preşedintelui CJD, întregii echipe de la Consiliu, domnului director al Direcţiei de Sănătate, Sorin Stoica, directorului Spitalului Judeţean, Radu Petrescu şi colegilor dumnealui, care vor avea grijă de dumneavoastră, domnului prefect Victor Sanda, care ne-a dat şi ne va da tot sprijinul, şi, în mod special, parlamentarilor noştri care au luptat pentru redeschiderea spitalului - deputatul Ionuţ Săvoiu şi senatorul Valentin Calcan.

Sorin Stoica, director DSP DâmbovițaSunt bucuros să fiu prezent la acest eveniment, pentru că, într-adevăr, el marchează un nou șir de eforturi conjugate, prin care Consiliul Județean Dâmbovița și, în special președintele acestuia, dl Adrian Țuțuianu, parlamentarii de Titu – domnul deputat Ionuț Săvoiu și domnul senator Valentin Calcan, primarul orașului Titu – domnul Traian Niculae cu echipa dânsului, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște – dr. Radu Petrescu, împreună cu cadrele medicale care au înțeles importanța acestui proiect pentru populația din zonă, alături de subsemnatul și specialiști din cadrul DSP Dâmbovița, ne-am asociat pentru a putea face posibilă înființarea Centrului Multifuncțional cu spitalizare de zi la Titu. Această unitate sanitară va asigura pacienților posibilitatea de a efectua într-o singură zi investigațiile necesare, nemaifiind obligatorie internarea continuă. Avantajul este acela că diagnosticul e rapid, monitorizarea pacientului și tratamentul se fac într-un timp redus, maxim 12 ore, iar costurile sunt mai mici. Pot să vă spun că acest sistem este utilizat cu succes în majoritatea țărilor Uniunii Europene.

Ionuț Săvoiu, deputat Colegiul TituÎmi doresc foarte mult ca ceea ce se întâmplă astăzi aici să contribuie la creșterea calității vieții pentru populația din zonă, iar pacienții care vor veni la Centrul Multifuncțional să aibă încrederea că acesta este, de fapt, Spitalul din Titu, sub o nouă formă organizatorică, eficientă, în care serviciul public va fi asigurat cu profesionalism. (...) Aș vrea să mulțumesc și celor nevăzuți, care au contribuit la o muncă de reparație de mai bine de 8 luni. Eu când am intrat în campania electorală în zonă știu că se lucra la deschiderea Centrului Multifuncțional. A durat foarte mult și s-a dovedit încă o dată că e mai greu să repari și să îndrepți decât să strici, iar uneori e mai greu să repari decât să construiești de la zero.

Valentin Calcan, senator Colegiul TituMă bucur mult să fiu aici în această zi de sărbătoare și să redeschidem Spitalul de la Titu; pentru că mie așa îmi place să-i spun: Spitalul de la Titu. (...) Așadar, avem din nou spital și pentru aceasta trebuie și eu să mulțumesc primarului și președintelui Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu. Chiar dacă noi spunem că am fost mulți care am sprijinit acest lucru, fără aceștia doi, sincer, nu s-ar fi putut.

Victor Sanda, prefectCa reprezentant al Guvernului, simt satisfacția unui lucru împlinit, cum este Centrul Multifuncțional de la Titu, un altfel de spital decât eram obișnuiți până acum. (...) Sunt sigur că la Titu se va desfășura o activitate benefică pentru populația din zonă, împreună cu Spitalul Județean de la Târgoviște, că această colaborare și acești specialiști care o să-și facă meseria în această locație, cu siguranță vor veni în întâmpinarea doleanțelor oamenilor din Titu și împrejurimi.

Adrian Ţuţuianu, preşedinte CJDTradiţia la Titu (n.n. – 21 mai, Praznicul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, este şi Ziua oraşului Titu) era să sărbătorim cu mici, cu bere, cu focuri de artificii. Noi am crezut că în aceste vremuri dificile, când trebuie să drămuim cu atenţie banul public, trebuie să venim de Ziua oraşului şi să dăm ceva temeinic oamenilor pentru viaţa lor de zi cu zi. Şi, în acest sens, am luat decizia să inaugurăm Centrul Multifuncţional de la Titu, unitate aflată în subordinea Spitalului Judeţean. (…) Reparăm o nedreptate care s-a făcut la peste 80 mii de oameni care aveau nevoie de asistenţă medicală în această zonă. Pentru cei care mai vin şi ne dau lecţii aş vrea să spun astăzi aici că în 2010 domnul Boc a aprobat prima hotărâre de guvern prin care a modificat modalitatea de management a acestui spital, trecându-l de la Ministerul Sănătăţii în subordinea autorităţii locale de la Titu şi în martie 2011 acelaşi Guvern Boc a adoptat o hotărâre prin care anumite unităţi sanitare, cum este şi cea de la Titu, erau excluse de la finanţare prin Casa de Asigurări de Sănătate, cu obiectivul, nerealizat vreodată, de transformare a acestui spital într-un cămin de bătrâni.

Este cu adevărat un lucru deosebit; şi nu pentru că l-am realizat noi -  noi am promis şi încercăm să ne ţinem de cuvânt -, ci este un lucru necesar pentru 80.000 de oameni şi sunt bucuros că 9 luni de eforturi se materializează astăzi.

Al doilea lucru pe care vreau să îl remarc este buna colaborare a 3 instituţii: Consiliul Judeţean Dâmboviţa, care a aprobat această structură organizatorică, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, care a venit şi a sprijinit demersul nostru şi Primăria de la Titu, care a făcut eforturi speciale pentru punerea la punct a bazei materiale. (…) Vă asigur că vom avea în continuare o colaborare bună, cele 3 entităţi la care se adaugă Direcţia de Sănătate Publică şi Instituţia Prefectului, să asigurăm aici finanţarea continuă a activităţii, să creăm condiţii mai bune în viitor, să asigurăm dotări suplimentare în anii care vin

Centrul Multifuncțional Titu dispune de 8 secții: medicină internă, obstetrică-ginecologie, pediatrie, chirurgie generală, oncologie, neurologie, ORL şi ortopedie.