18.03.2021

Deschisă la inițiativa președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, seria de consultări ale administrației publice județene cu edilii localităților dâmbovițene, pe marginea alocărilor bugetare, conform Legii nr. 15 a bugetului de stat pe anul 2021, a continuat astăzi, 18 martie 2021.

            Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a analizat, împreună cu primarii participanți la întâlnire, nevoile de finanțare ale comunităților locale pe care aceștia le reprezintă - pentru domenii de competența autorităților administrației publice, și anume reabilitarea, extinderea sau dotarea școlilor și grădinițelor, reabilitarea / îmbunătățirea drumurilor de interes local, realizarea investițiilor de extindere a rețelelor de iluminat și canalizare, amenajarea trotuarelor și a zonei blocurilor.

            Înlăturarea efectelor calamităților a fost o altă temă de bază a consultărilor de astăzi. Președintele Corneliu Ștefan a subliniat întregul sprijin din partea administrației județene pentru eliminarea acestor urmări. S-a stabilit că unitățile administrativ-teritoriale vor trebui să întocmească solicitări - pentru alocarea de fonduri suplimentare din fondul de rezervă al Consiliului Județean Dâmbovița.

            Transpunerea în practică a obiectivelor de dezvoltare locală propuse de fiecare primărie a evidențiat necesitatea încheierii de contracte de asociere între consiliile locale și consiliul județean, dacă astfel de contracte nu există în momentul de față.

            În plus, discuțiile celor două părți au scos în evidență necesitatea ca primăriile să își pregătească proiecte care să fie eligibile pentru a fi finanțate prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, orientate mai ales către investiții noi în infrastructura de drumuri, apă, canal, mediu, sport, educație, sănătate, situații de urgență și alte domenii de dezvoltare din fiecare comunitate.

             La ședința de astăzi, din partea Consiliului Județean Dâmbovița au mai participat: vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, deputatul Carmen Holban, secretarul general al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu, administratorul public al județului, Cristian Avanu, Vasile Dinu, director - Direcția Tehnică, Carmen Igescu, director - Direcția Economică, reprezentanți ai Cabinetului Președintelui. Au fost prezenți edilii localităților: Gura Foii, Gura Ocniței, Gura Șuții, Hulubești, Iedera, I.L. Caragiale, Ludești, Lucieni, Lungulețu, Malu cu Flori, Mănești, Mătăsaru, Mogoșani, Moroeni, Moțăieni, Morteni, Nucet, Niculești, Poiana, Produlești, Ocnița, Odobești, Perșinari, Pietrari, Pietroșița, Pucheni, Raciu, Răscăieți, Răzvad, Râu Alb, Runcu, Sălcioara, Slobozia Moară, Șelaru, Șotânga, Tărtășești, Tătărani, Uliești.

            Președintele Corneliu Ștefan i-a asigurat pe primarii prezenți de întreaga colaborare a consiliului județean astfel încât fiecare localitate să își poată parcurge etapele de dezvoltare programate, subliniind faptul că repartizările bugetare vor fi proiectate în funcție de nevoile reale ale comunităților dâmbovițene, în limita sumelor alocate de la bugetul de stat județului Dâmbovița.

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe,

Consiliul Județean Dâmbovița