28.09.2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a participat vineri, 27.09.2013, la inaugurarea Centrului de excelenţă (cazare şi recreere) pentru tradiţii educaţionale ale turismului rural situat în satul Bolovani din comuna Cornăţelu. Este vorba de o investiţie de 551.314 euro, dezvoltată în cadrul unui proiect finanţat prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, sub conceptul arhitectului Şerban Sturdza. 

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea activităţilor turistice în zona localităţii Cornăţelu, contribuind la creşterea numărului de locuri de muncă, dar şi creşterea atractivităţii zonei pentru alte investiţii. 

Proiectul vizează o acţiune integrată:

- Investiţii în infrastructura de primire turistică – o capacitate de 20 de locuri de cazare, dispuse în 10 camere;

- Investiţii în activităţi recreaţionale, care urmăresc să ofere experienţa vieţii tradiţionale. Turiştii se vor bucura de servirea bucatelor în veselă tradiţională, vor putea îmbrăca portul popular specific zonei şi vor participa la evenimente tradiţionale locale. 

Adrian Ţuţuianu, preşedinte CJDEste, pentru mine, un lucru cu totul special să particip astăzi la inaugurarea unui centru de excelenţă pentru tradiţii educaţionale ale turismului rural în localitatea Cornăţelu. Vă mărturisesc că n-am ştiut foarte bine nici unde e locaţia, nici ce s-a făcut aici. A fost o surpriză mare pentru mine. (…) Îl felicit pe domnul Vişoianu. A arătat că ştie să folosească cu foarte multă pricepere fondurile europene pe care le-a accesat aici; şi nu sunt puţini bani, aproximativ 500.000 euro. De asemenea, îl felicit pentru soluţia arhitecturală aleasă sau pentru faptul că a ştiut să aleagă arhitectul care a pus un asemenea concept în operă. 

De ce e important pentru Cornăţelu? În primul rând, ca exemplu pentru toată lumea că se poate face ceva dacă ai un pic de pricepere, foarte multă insistenţă şi apelezi la consultanţii potriviţi. În al doilea rând, pentru că dezvoltarea turismului rural cred că trebuie să fie o prioritate pentru noi, ca judeţ, şi pentru această ţară. Şi, în al treilea rând, pentru că dacă va dezvolta această bază, vor fi din ce în ce mai mulţi oameni care vor veni aici, vom avea şi rezultate economice, dar vom avea şi rezultate în planul a ceea ce înseamnă promovarea acestei ţări şi tradiţiile educaţionale. 

Mie nu-mi rămâne decât să-l felicit pe domnul Vişoianu, să-l asigur de preţuirea noastră pentru lucrul bine făcut şi să-l asigur că, împreună cu doamna primar, anul viitor, dacă nu chiar anul acesta, avem un proiect comun, o asociere Consiliul Judeţean – Consiliul Local, care va rezolva şi problema drumurilor de acces. Vom aduce, astfel, şi noi un plus pentru punerea în valoare a centrului

Corneliu Vişoianu, manager de proiectCred că a ieşit un lucru frumos, care este reprezentativ chiar pentru ţară, nu doar pentru zona noastră. (…) Este o gândire integrată şi sper să nu fie ultima vizită pe care o faceţi aici. Adresez invitaţia atât domniilor voastre, cât şi, bineînţeles, colegilor din mass-media, pentru că fără dânşii nu putem transmite mai departe. (…) Vreau să-i mulţumesc soţiei pentru că m-a răbdat în tot acest timp, familiei în ansamblu, copiilor, pentru că asta este, de fapt, motivaţia principală. Pentru ei facem, pentru ei construim, pentru ziua de mâine, care sperăm să fie măcar la fel luminoasă ca cea de astăzi.