19.10.2012

Joi, 18 octombrie, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a vizitat mai multe obiective în lucru din oraşul Moreni, prilej cu care a participat şi la startul lucrărilor demarate în cadrul proiectului „Reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare Moreni” parte integrantă a Proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa“, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial Mediu.Contractul semnat anul acesta în luna august are o perioadă de execuție de 21 de luni, valoarea estimată fiind de 30.831.478 lei, inclusiv TVA.

Proiectul vizează reabilitarea și extinderea rețelei de distribuție a apei în cartierul Schela( 7171 m, cu 450 de branşamente si 56 de hidranţi), reabilitare rețea de canalizare( 6558 m) reabilitare conductă canalizare sub presiune (121 m) extindere rețea de canalizare, extindere conducte canalizare sub presiune şi extindere stații de pompare apa uzată.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a dat asigurări că până la sfârşitul anului Schela Mare va avea apă potabilă: „Spuneam în urmă cu ceva vreme că încercăm să deblocăm lucrurile la Moreni, unde avem în derulare mai multe proiecte. (...) În urmă cu o lună şi jumătate s-a semnat contractul între constructor şi Compania de Apă, iar astăzi putem spune că au început lucrările pentru alimentarea cu apă. Ne-am propus ca la sfârşitul anului 2012, Schela Mare să aibă apă. Proiectul se derulează pe o perioadă de 21 de luni şi apoi continuăm cu lucrările la canalizare. (...)Atunci când există interes şi nu există blocaje de natură politică, Moreniul  poate avea o şansă de dezvoltare. Cred că Moreni a intrat într-o perioadă fastă, pentru că toate aceste investiţii aflate în derulare vor schimba faţa municipiului”.

Pentru a profita de vremea favorabilă, lucrările au demarat în forţă din punctul cel mai critic – cartierul Schela Mare ,  ai cărui locuitori au primit de mulţi ani apă cu cisterna. Radu Vasilescu, directorul Companiei de Apă, care că se va lucra intens inclusiv pe ploaie sau vânt, lucrările putând fi stopate doar în caz de ninsoare abundentă:„Schela Mare este o zonă cu probleme în ultimii ani. Proiectul constă în 7 kilometri de apă şi 7 kilometri de canalizare. Partea de apă ne propunem să o finalizăm până la 31 decembrie, cu partea de canalizare probabil vom intra şi în anul următor, pentru că va fi ceva mai dificil, având în vedere că va trebui să lucrăm chiar în carosabil, cu probleme inerente de circulaţie”.

Vizavi de proiectul în derulare de la Schela Mare, municipiului Moreni, Constantin Dinu a punctat: „Municipiul Moreni îşi măreşte zestrea de reţea cu încă 7 km la apă şi 20 de km la canalizare. Astăzi, când vorbim, municipiul are 20 de km; practic, se dublează această lungime. Ordinul de începere a lucrării a fost dat pe 4 octombrie, iar contractul care a fost încheiat între Compania de Apă şi constructor se derulează pe o perioadă de 21 de luni. (…) Sperăm ca, în maxim patru luni de la începerea lucrării, la Schela Mare să se rezolve o dată pentru totdeauna problema apei”.  

Biroul de presă,