21.10.2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a participat duminică, 20.10.2013, la inaugurarea a două obiective în comuna Moroeni: grădiniţa din satul Glod şi baza sportivă din localitate. I-au fost alături primarul Laurenţiu Moraru, vicepreşedintele CJD Ioan Marinescu, parlamentarii Leonardo Badea, Valentin Calcan, Ionuţ Săvoiu şi Vasile Horga.

Realizate cu ajutorul unei sponsorizări din partea unui om de afaceri danez, lucrările de reabilitare şi modernizare a grădiniţei din satul Glod au costat aproximativ 40.000 euro.

Laurenţiu MoraruUn domn din Copenhaga, Danemarca, proprietarul unei suprafeţe de pădure de aici, din zonă, „Danezul” cum îl ştiţi dumneavoastră, vrând să mă cunoască (…), i-am spus că dacă trebuie să mă cunoască, trebuie să ajute şi această comunitate de romi.

Era momentul ca, dacă la Şcoala Glod, domnul preşedinte ne-a dat o mână de ajutor şi, cu sprijinul domnilor consilieri, am putut să facem alte toalete în incinta şcolii, şi copiii de grădiniţă, în secolul 21 au nevoie de toalete încălzite. Ne mândrim cu această grădiniţă.

Panglica inaugurală a bazei sportive din Moroeni a fost tăiată de către preşedintele Adrian Ţuţuianu, primarul în exerciţiu – Laurenţiu Moraru şi fostul edil – Constantin Iordan, cel care a demarat investiţia. Este vorba de un proiect în valoare de 200.000 euro, realizat în cadrul unei asocieri Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Consiliul Local Moroeni. Preşedintele CJD a şi jucat câteva mingi pe noul tren.

Adrian ŢuţuianuAstăzi este o zi dintre cele faste pentru comuna Moroeni. Am inaugurat o grădiniţă în satul Glod cu sprijinul unei firme private şi cu implicarea Primăriei. Mai în urmă cu câteva luni de zile am finalizat lucrări la şcoala din Glod, cu sprijinul Consiliului Judeţean. S-au făcut, într-o măsură importantă, lucrările de pictură la biserica din Glod, tot cu bani de la Consiliul Judeţean. Inaugurăm acum o bază sportivă, începută în urmă cu trei ani de zile. Îl felicit pe domnul primar care a început investiţia, domnul Iordan. Îl felicit pe primarul în funcţie, pentru că a finalizat lucrarea.

Vreau să ştiţi şi ce am promis astăzi. Sigur voi da bani de la Consiliul Judeţean pentru un loc de joacă. Cu siguranţă, vom face Planul Urbanistic General (PUG), de care aveţi nevoie, în asociere Consiliul Judeţean – Consiliul Local. Cu siguranţă, vom face anul viitor asocierea pentru doi km de drum, iar din 2015 sper să facem un centru pentru informare turistică aici, în Moroeni, pentru că este util. De asemenea, sper să găsim şi alte obiective de interes comun, cum est cel legat de apă şi canalizare.

Deplasarea de la Moroeni a cuprins şi o vizită de lucru la Şcoala gimnazială din Glod, precum şi o verificare a lucrărilor care se execută la biserica din Glod cu sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean.