09.06.2021

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat astăzi, 9 iunie 2021, documentația aferentă pentru întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru extinderea și modernizarea secției de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Pentru realizarea investiției, finanțată în totalitate de Consiliul Județean Dâmbovița, se vor face următoarele intervenții: construirea unei unități de angiografie, intervenții la clădirea existentă și relocări de utilități. Unitatea de angiografie va avea o suprafață de aproximativ 450 mp, iar extinderea Secției de Cardiologie va fi prevăzută cu un hol de trecere.

Noul corp de clădire va fi alcătuit din: sala în care va funcționa aparatul angiograf, cameră de control, cameră tehnică, spălător pentru medici, spațiu de echipare pentru medici, depozit de echipamente, cabinete pentru medici și asistente, depozit pentru materiale sterile și instrumentar steril, grupuri sanitare, vestiare, cameră pentru infirmiere, windfang pentru accesul personalului, hol pentru accesul personalului, spațiu preoperator, spațiu postoperator, grup sanitar pentru pacienți, spațiu pentru dezechiparea pacienților, windfang pentru accesul pacienților,  hol de acces pentru pacienți, depozit pentru materialele de curățenie, spațiu pentru spălarea instrumentarului, depozit pentru deșeurile medicale.

De departe cea mai însemnată componentă a investiției o reprezintă dotarea secției cu un aparat angiograf, extrem de important pentru salvarea vieții dâmbovițenilor cu probleme cardiace grave (cei care suferă de infarct miocardic acut), aceasta fiind o investiție pe care președintele Corneliu Ștefan și-a propus să o realizeze încă de la începutul mandatului său: „Așa cum am mai spus, investițiile în sănătatea dâmbovițenilor, prin modernizarea și dotarea unităților spitalicești din județul Dâmbovița, sunt obiective importante pentru mine, în calitate de președinte al unui consiliu județean. Îmi doreesc să demarăm lucrările de extindere a secției de Cardiologie în toamna acestui an, cu fonduri asigurate în totalitate de Consiliul Județean Dâmbovița. Vreau să îi asigur pe dâmbovițeni că eu acord importanță în egală măsură atât dotării cu aparatură nouă și modernă spitalelor din județ, cât și asigurării de specialiști care să îi ajute pe bolnavi atunci când aceștia au probleme de sănătate. În ceea ce privește achiziționarea unui angiograf  - acest lucru era stringent, întrucât nici o unitate sanitară din județul Dâmbovița nu deține un astfel de echipament, însă Secția Cardiologie a Spitalului Județean va putea să asigure astfel de servicii medicale în viitorul apropiat”.

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe - Consiliul Județean Dâmbovița