25.06.2021

A debutat Programul Județean de Dezvoltare Locală!

Primele 30 de contracte de finanțare de lucrări pentru 21 de unități administrativ-teritoriale

din județul Dâmbovița au fost semnate astăzi

 

            Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL) își face debutul, a anunțat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, 25 iunie 2021, la sediul instituției.

            Urmând a se desfășura în perioada 2021 - 2024, PJDL, coordonat și implementat de Consiliul Județean Dâmbovița în asociere sau parteneriat cu unitățile administrativ-teritoriale, a făcut astăzi primul său pas, prin semnarea a 30 de contracte de finanțare de către președintele Corneliu Ștefan și primarii comunelor în care urmează să se realizeze proiectele aprobate.

            Proiectele depuse de primării se ridică la valoarea totală de 65.218.284 lei. Din această sumă, contribuția financiară a Consiliului Județean Dâmbovița este de 29.094.470 lei, restul de 36.123.813 lei reprezentând cofinanțare din partea administrațiilor locale.

            Cele 21 unități administrativ-teritoriale care, de astăzi, vor beneficia de banii alocați prin PJDL sunt: Aninoasa, Bucșani, Comișani, Dobra, Doicești, Dragodana, Dragomirești, Hulubești, Lucieni, Ludești, Mănești, Moțăieni, Potlogi, Pucioasa, Raciu, Runcu, Șotânga, Tătărani, Ulmi, Vârfuri și Voinești. 

            În cadrul acestui complex program se vor realiza investiții care se adresează nevoilor comunităților locale solicitante, proiectele ale căror contracte de finanțare au fost încheiate astăzi aparținând următoarelor categorii: proiecte de reabilitare, modernizare și întreținere de drumuri - 17, proiecte ce vizează construcția de baze sportive și amenajarea de terenuri de sport - 3, proiecte ce au ca obiectiv general construirea de dispensare medicale - 2, proiecte care au în vedere amenajarea de sisteme de colectare a apei pluviale - 2, proiecte de apă-canal - 1, proiecte pentru construirea de poduri, reabilitarea de centre civice și revitalizarea cinematografelor - 3.

              Președintele Corneliu Ștefan: „Comunitățile locale au nevoie de sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, iar eu sunt pregătit să vin în ajutorul tuturor primarilor. Aceste prime contracte, semnate astăzi, sunt doar începutul. PJDL este un program care, odată pus în mișcare, va schimba în totalitate fața județului nostru.”

                        Din partea instituției noastre, la întâlnirea cu reprezentanții presei locale au mai participat: vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, administratorul public al județului, Cristian Avanu, și secretarul general al județului Dănuț-Nicolae Popa-Stănescu.