Şerban-Constantin Valeca, Ministrul Cercetării şi Inovării, vizită la Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet

Dată: 05.04.2017

 

Şerban-Constantin Valeca, Ministrul Cercetării şi Inovării, vizită la Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet

05.04.2017

    Marţi, 4 aprilie 2017, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a participat la vizita de lucru a domnului Şerban-Constantin Valeca, Ministrul Cercetării şi Inovării, la Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet.

    În cadrul întâlnirii, reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale, alături de cei ai Staţiunilor de Cercetare – Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet, pentru Pomicultură Voineşti şi pentru Creşterea Ovinelor şi Porcinelor Bilciureşti, au supus atenţiei ministrului Valeca importanţa celor trei staţiuni privite ca factori de susţinere a programelor şi acţiunilor desfăşurate în domeniu. În acest sens, pentru fundamentarea activităţii societăţilor amintite, discuţiile au vizat obţinerea sprijinului guvernamental.

    Datorită contribuţiei aduse dezvoltării sectorului piscicol de-a lungul celor 76 de ani de existenţă, Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet este una dintre cele mai reprezentative la nivel naţional. Având ca domenii de expertiză piscicultura şi acvacultura, staţiunea a promovat, în mod constant, cercetarea acestor segmente, ajungând, astfel, la rezultate remarcabile pentru extinderea şi consolidarea activităţilor în cauză. Mai mult decât atât, dotările existente la nivelul staţiunii îi atribuie acesteia un statut fruntaş printre staţiunile de profil din ţară, staţiunea fiind principalul furnizor de material de populare de diferite vârste din speciile de pești de cultură pentru fermele piscicole din sudul şi din vestul ţării. Astfel, relevant pentru Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet este faptul că aceasta desfăşoară şi activităţi de valorificare şi transfer biologic, respectiv producerea de material biologic piscicol destinat populării.

    La Nucet au mai fost prezenţi: Antonel Jîjîie, prefectul judeţului Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu – senator, Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan, deputaţi, precum şi reprezentanţi ai Institutului de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară al Universităţii „Valahia” din Târgovişte.

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Hartă website | Ajutor
Copyright © 2012 Consiliul Judeţean Dâmboviţa