“MANAGEMENTUL EFICIENT AL REZERVAȚIEI NATURALE IZVORUL DE LA CORBII CIUNGI”
Proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Sectorial “Mediu” 2007-2013

Stiaţi că...

  • Rezervația Naturală Izvorul de la Corbii Ciungi a fost descoperită pentru prima dată în anul 1959?
  • Rezervația se întinde pe o suprafață de 5 ha, fiind în prezent mult redusă față de cea inițială, datorită extinderii terenurilor agricole?
  • Rezervația Naturală Izvorul de la Corbii Ciungi a fost declarată Arie Naturală de Interes Național, prin Legea nr. 5 din 6 martie 2000?
  • Rezervația Naturală Izvorul de la Corbii Ciungi se afla în proprietatea Consiliului Județean Dâmbovița, conform HG nr. 1350/2001?
  • Imediat după descoperirea Rezervației, în 1960, aria a fost semnalată printr-un panou de informare prin care li se interzicea localnicilor pășunatul vitelor?
  • Zăvoiul reprezintă la ora actuală unicul mijloc de protecție a izvoarelor și implicit a habitatelor existente aici?
  • Ulmul, în denumirea științifică Ulmus Minor, aflat în imediata vecinătate a Rezervației, este monument al naturii?
  • Turbăriile sunt locuri umede, mlăștinoase, în care trăiește o anumită asociație de plante, condiționate de umezeala pământului dar și de a aerului, prin slaba aerisire dar și printr-un anumit fenomen de putrezire a plantelor? Din această cauză într-o turbărie nu pot crește orice plante. Mușchii, cărora le place umezeala, sunt nelipsiți din aceste habitate.
  • În județul Dâmbovița, zonele naturale protejate de interes național sunt: Parcul Natural Bucegi (sectorul dâmbovițean), care cuprinde la rândul său 10 rezervații naturale situate în fond forestier și aflate pe teritoriul comunei Moroeni; Izvorul de la Corbii Ciungi situată pe teritoriul administrativ al comunei Corbii Mari; Rezervația Naturală Poiana Narciselor aflată pe teritoriul comunelor Vișina și Petrești, declarată ulterior, prin H.G. 2151/2004 privind instituirea regimului de arie naturală protejată pentru noi zone.

Ştiri:

Consiliul Județean Dâmbovița are în derulare proiectul “Managementul... > detalii

Galerie Foto:

Filme proiect

Materiale realizate în cadrul proiectului

Plan de Management

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe co-finanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Website realizat de Neva Expert, în cadrul contractului de prestări servicii publicitate nr. 272/174/30.07.2012.