“MANAGEMENTUL EFICIENT AL REZERVAȚIEI NATURALE IZVORUL DE LA CORBII CIUNGI”
Proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Sectorial “Mediu” 2007-2013

Regiunea Corbii Mari

Localizare

Dacă vii dinspre București, lași autostrada să-și continue goana nebună și la intersecția cu drumul spre Potlogi te abați în stânga, spre Corbii Mari. Străbați comuna până la ieșire, spre județul Giurgiu, iar pe partea dreaptă a șoselei se află Rezervația. Zona poate fi ușor reperată grație unui ulm bătrân și degradat, a cărui apariție stranie nu ai cum să o ignori.

La prima vedere, regiunea în care se află complexul de izvoare de la Corbii Ciungi are un aspect mai degrabă dezolant, din cauza defrișărilor masive care s-au produs în timp. Nimic nu pare să atragă atenția asupra importanței pe care specialiștii o acordă acestei zone, din punct de vedere al biodiversității.

Zăvoiul des, cu numeroși arbori înalți și viguroși de acum 40 de ani, nu mai păstrează decât lăstărișul acestora și diferiți arbuști, iar în câteva porțiuni a fost complet distrus prin tăiere sau incendiere. Vegetația, atâta câtă mai e, urmărește cursul celor două pâraie colectoare, până aproape de confluența cu Neajlovul, fiind un alt reper sigur în delimitarea zonei de interes de către cei neavizați.

    Harta:
  • Harta judetHarta judet

Ştiri:

Consiliul Județean Dâmbovița are în derulare proiectul “Managementul... > detalii

Galerie Foto:

Filme proiect

Materiale realizate în cadrul proiectului

Plan de Management

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe co-finanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Website realizat de Neva Expert, în cadrul contractului de prestări servicii publicitate nr. 272/174/30.07.2012.