“MANAGEMENTUL EFICIENT AL REZERVAȚIEI NATURALE IZVORUL DE LA CORBII CIUNGI”
Proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Sectorial “Mediu” 2007-2013

Initiative Autoritati

Consiliul Judetean Dambovita, cu sprijinul Primariilor comunelor Corbii Mari si Vanatorii Mici si a Scolii Gimnaziale Corbii Mari, a realizat o serie de demersuri privind constientizarea asupra necesitatii de protejare a ariei Izvorul de la Corbii Ciungi.

Au fost organizare o serie de evenimente, atat locale - in comuna Corbii Mari, cat si la nivel judetean - la sediul Consiliului. Dintre evenimentele locale se numara „Rezervația Naturală Izvorul de la Corbii Ciungi – un semnal de alarmă”, „Natura - Prietena ta”, Eveniment „Un mediu curat - o viata sanatoasa” (cu sprijinul deosebit al Scolii Gimnaziale de la Corbii Mari).
La sediul Consiliului Judetean au fost organizate seminarii de informare: Seminarul „Evaluarea impactului antropic asupra Rezervatiei Naturale Izvorul de la Corbii Ciungi, Seminar „Aria protejată Izvorul de la Corbii Ciungi şi valorificarea sa ştiinţifică”, cu implicarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa și Universitatea Valahia Targoviste.

Impactul de constientizare al acestor evenimente a fost completat cu realizarea unui studiu social prin completarea de chestionare cu privire la gradul de cunoastere al populatiei locale (peste 1000 de localnici chestionati), precum si prin editarea de materiare informative - pliante, brosuri, mape, bannere, panouri de informare etc.

> Mai multe informatii despre evenimente

> Ministerul Mediului și Pădurilor - Direcţia biodiversitate

Ştiri:

Consiliul Județean Dâmbovița are în derulare proiectul “Managementul... > detalii

Galerie Foto:

Filme proiect

Materiale realizate în cadrul proiectului

Plan de Management

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe co-finanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Website realizat de Neva Expert, în cadrul contractului de prestări servicii publicitate nr. 272/174/30.07.2012.