“MANAGEMENTUL EFICIENT AL REZERVAȚIEI NATURALE IZVORUL DE LA CORBII CIUNGI”
Proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Sectorial “Mediu” 2007-2013

Evenimente

Seminar „Aria protejată Izvorul de la Corbii Ciungi şi valorificarea sa ştiinţifică”

Seminarul a fost organizat în data de 25.10.2013, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Participanții au primit mape de prezentare, pixuri inscripționate cu însemnele proiectului, broşuri și pliante.

Printre participanții la seminar s-au numărat: reprezentanți ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa, membrii Unității de Implementare a Proiectului, reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa, reprezentanţi ai primăriei Vânătorii Mici (primarul), reprezentanti ai Şcolii Gimnaziale Corbii Mari, reprezentanti ai Şcolii Gimnaziale Grozăveşti, reprezentanţi și studenți ai Univesităţii Valahia din Târgovişte, reprezentanţi ai SC Multidimension SRL (firma contractată pentru realizarea Planului de Management).

Au fost sustinute prezentari privind aria protejata de la Corbii Mari: Caracterizarea florei şi faunei din Rezervaţia Naturală Izvorul de la Corbii Ciungi, prezentare susţinută de profesor Elisabeta Alecu – Şcoala Gimnazială Corbii Mari, Mecanismele şi formele de protecţie ale biodiversităţii la nivelul Rezervaţiei Naturale Izvorul de la Corbii Ciungi, prezentare susţinută de Alin Nitache şi Mihaela Stanciu – studenţi Universitatea Valahia – Facultatea de Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor.

Multidimension S.R.L a susținut deasemenea o prezentare privind Planului de Management - Planul de Management al Rezervaţiei Naturale Izvorul de la Corbii Ciungi – elaborare şi aprobare

Eveniment „Un mediu curat - o viata sanatoasa”

Evenimentul a fost organizat în data de 23.09.2013, în localitatea Corbii Mari, la sediul Şcolii Gimnaziale Corbii Mari.

La eveniment au participat elevi ai claselor I – VIII de la şcolile din comuna Corbii Mari, elevi ai clasei a-X-a Liceul Iordache Golescu Găeşti, care-şi desfăşoară activitatea în cadrul Şcolii Corbii Mari, cadre didactice, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Unitatea de Implementare a Proiectului, reprezentanti ai Agenției pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa, reprezentanţi ai Primăriei Corbii Mari, studenţi voluntari ai Universităţii Valahia din Târgovişte, reprezentanti ai presei (S.C Jurnal Media Top SRL - Jurnal de Dâmboviţa), poliţia din Corbii Mari precum si populaţia interesată din comuna.

Au fost nominalizaţi căştigătorii concursului, pe cele trei secţiuni (desene, eseuri şi fotografie), şi le-au fost înmânate diplome de participare, şepci şi tricouri personalizate cu însemnele proiectului. De asemenea au fost acordate diplome de participare nominale tuturor elevilor din concurs, conform regulamentului.

Au fost distribuite către toţi participanţii la "Marşul micilor biologi” următoarele materiale: mănuşi de plactic, saci menajeri, cizme de cauciuc, găleţi din plastic, lopeţi, greble, tricouri şi şepci personalizate cu însemnele proiectului.

Marşul a fost organizat pe traseul: centrul comunei Corbii Mari – Rezervaţia Naturală Izvorul de la Corbii Ciungi şi retur, acţiunea derulându-se fără incidente, fiind sprijinită şi de Poliţia locală.
După finalizarea acţiunii a fost anunţat operatorul de colectare şi transport al deşeurilor de la nivelul judeţului, să ridice deşeurile colectate de către participanţi şi să le transporte la depozitul ecologic de la TITU.

La sediul Şcolii Gimnaziale Corbii Mari a fost organizata o expoziţie cu cele mai reuşite lucrări ale elevilor participanti la concursuri, cu scopul de a educa populaţia locală cu privire la importanţa conservării habitatelor - imagini cu aceste lucrari putand fi vizualizate la pagina dedicata concursurilor.

Pentru mai multe imagini vizitați galeria foto.

Eveniment „Natura - Prietena ta”

În data de 14 iunie 2013 a avut loc Evenimentul „Natura - Prietena ta”, desfășurat în localitatea Corbii Mari.

În cadrul evenimentului s-a realizat o scurtă prezentare a obiectivelor proiectului, a activităților propuse și a rezultatelor obținute până în la data respectivă, urmată de activități de informare a populației locale, cu privire la necesitatea protejării biodivesității în rezervație, prin diseminarea de materiale informative.

Tot în cadrul acestui eveniment s-au organizat concursuri educative cu elevi de la cele 11 școli din comuna Corbii Mari. Au fost formate în total 8 echipe, care s-au întrecut în recunoașterea speciilor din cadrul rezervației precum și prin probe practice de plantare de arbuști și plante.

La finalul întrecerii s-au desemnat câștigătorii în cadrul festivității de premiere, unde echipele câștigătoare au fost premiate cu tricouri și șepci inscripționate iar fiecare elev a primit diplomă de participare.

Seminarul „Evaluarea impactului antropic asupra Rezervatiei Naturale Izvorul de la Corbii Ciungi”.

În data de 18 octombrie 2012 a avut loc Seminarul „Evaluarea impactului antropic asupra Rezervatiei Naturale Izvorul de la Corbii Ciungi”, desfășurat la sediul Consiliului Județean Dâmbovița.

În cadru Seminarului au fost susținute prezentări privind impactul antropic asupra ecosistemelor, identificarea activităților şi a presiunilor antropice semnificative, evaluarea impactului acestora asupra conservării biodiversității în rezervație, factori de poluare, măsuri de prevenire și protecție precum și modele de bună practică - prezentarea Parcului Național Bucegi.

Evenimentul „Rezervația Naturală Izvorul de la Corbii Ciungi – un semnal de alarmă”

În data de 21 septembrie 2012 a avut loc Evenimentul „Rezervația Naturală Izvorul de la Corbii Ciungi – un semnal de alarmă”, desfășurat în localitatea Corbii Mari, cu prilejul târgului de toamnă.

În cadrul acestui eveniment s-au organizat concursuri educative, cu elevi de la cele 11 școli din comuna Corbii Mari. Elevii participanți s-au întrecut în concursuri de desene și colaje pe tema protecției mediului. La finalul întrecerii au fost desemnați câștigătorii care un primit diplome și premii - tricouri și sepci inscripționate.

Deasemenea, localnicii prezenți la acest eveniment au aflat de modul în care prezența ariei protejate în imediata lor apropiere le poate influența dezvoltarea pe termen lung a comunei, prin perspectiva dezvoltării unor activități turistice.

Pentru imagini de la evenimente vizitați galeria foto.

Ştiri:

Consiliul Județean Dâmbovița are în derulare proiectul “Managementul... > detalii

Galerie Foto:

Filme proiect

Materiale realizate în cadrul proiectului

Plan de Management

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe co-finanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Website realizat de Neva Expert, în cadrul contractului de prestări servicii publicitate nr. 272/174/30.07.2012.