Întâlnirea desfășurată la sediul Primăriei Municipiului Târgoviște, cu prilejul înfrățirii oraşului Târgoviște cu orașul Castellón de la Plana (Spania)

Dată: 06.09.2017

 

    Astăzi, 6 septembrie 2017, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița – Claudia Gilia, a participat la întâlnirea desfășurată la sediul Primăriei Municipiului Târgoviște, cu prilejul înfrățirii oraşului Târgoviște cu orașul Castellón de la Plana (Spania).

    Acordul de înfrăţire a fost semnat de primarul Municipiului Târgovişte – Daniel Cristian Stan şi Enric Porcar Mallén, prim-consilier al primarului din Castellón.

    Enric Porcar Mallén: „Actul pe care îl semnăm astăzi înseamnă foarte mult, atât pentru Târgovişte, cât şi pentru Castellón, două oraşe care sunt unite, practic, de mai mulţi ani, ambele căutând progres şi bunăstare pentru cetăţenii lor. (...) Deja comunitatea română din Provincia Castellón atinge 15% din populaţie, cea mai mare parte fiind din judeţul Dâmboviţa, din municipiul Târgovişte. Putem spune că această comunitate de români este foarte numeroasă tocmai datorită nivelului de convieţuire şi modalităţii foarte bune de integrare în comunitatea castelloneză. (...) Actul de înfrăţire semnat astăzi va avea forţă în viitor. Începând de acum, putem învăţa unii de la ceilalţi, în cadrul schimburilor de experienţă, aspecte care să ducă la dezvoltarea comună a celor două municipii.

    Daniel Cristian Stan: “Acest acord pe care l-am semnat astăzi se constituie şi într-un mesaj pentru comunitatea târgovişteană din Castellón din partea ambelor administraţii locale: suntem alături de ei, de târgovişteni şi întotdeauna vor găsi o uşă deschisă. Vreau ca acest mesaj să plece de aici, din Târgovişte şi să ajungă la Castellón în această formă.”

    La eveniment, alături de reprezentanţii administraţiei publice locale, din partea delegaţiei spaniole au mai participat Paz Beltran – consilier local în cadrul CL Castellón de la Plana şi Manuel Gabriel Păduraru, târgoviştean de origine şi, totodată, preşedinte al Institutului Hispano – Rumano, ales în anul 2015 consilier local în administraţia oraşului Castellón de la Plana

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Hartă website | Ajutor
Copyright © 2012 Consiliul Judeţean Dâmboviţa